Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες εκπληκτικές εικόνες του 'ζωντανού' Άρη.


Γράφει ο ανεξήγητος παράξενος.
Για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες ψάχνουν για αποδείξεις ότι ο Άρης κάποτε στο παρελθόν  καλύπτονταν από ωκεανούς . Πιστεύεται ότι μια διαδικασία  μετασχηματισμού (terraforming) του Κόκκινου Πλανήτη μπορεί να επιστρέψει το νερό και τη βλάστηση. Και τότε τίθεται το ερώτημα: πώς θα μοιάζει ο Άρης, ως αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών; Στο ερώτημα έχουνι ήδη δοθεί πολλές απαντήσεις, και η κάθε μία από αυτές ήταν απίστευτη. Τώρα υπάρχει μια νέα γνωμοδότηση: Ο Kevin Gill, ένας μηχανικός λογισμικού, έχει δημιουργήσει μερικές μεγάλες εικόνες που δείχνουν το ν κόκκινο πλανήτη "ζωντανό".

"Ο λόγος που τις έφτιαξα ήταν απλά από περιέργεια '',έγραψε ο Kevin, το επάγγελμα του οποίου είναι μηχανικός λογισμικού και όχι ένας πλανητικός επιστήμονας Πολλές από τις υποθέσεις του τις έκανε με βάση συγκρίσεις τοποθεσιών του Άρη και χαρακτηριστικών της Γης (όπως η εγγύτητα των υδάτινων σωμάτων) και στη συνέχεια. χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φίλτρα δημιούργησε αυτές εικόνες σε ένα πρόγραμμα γραφικών. "

Η απόσταση από την το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας μέχρι την επιφάνεια του Άρη στην εικόνα είναι περίπου 6.200 χιλιόμετρα.


Όπως δήλωσε ο ίδιος,η δουλειά του δεν προορίζεται να είναι ένα επιστημονικό σενάριο και είναι σίγουρος ότι κάποιες από τις υποθέσεις του θα αποδειχτούν ανακριβείς.'Ελπίζω μόνο να διεγείρω τη φαντασία σας , γι 'αυτό παρακαλώ, απολαύστε τες!" όπως έγραψε ο Κέβιν στη σελίδα του στο Google +.
www.anexigita.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου